Support site - BrightspaceDocenten - Nederlands GebruikersmanagementHoe worden studenten ingeschreven/uitgeschreven voor cursussen?

Hoe worden studenten ingeschreven/uitgeschreven voor cursussen?

Contacteer het support team van je faculteit als je vragen hebt over in- en uitschrijvingen of wanneer je denkt dat er iets mis is met de inschrijvingen.

Cursussen in uSis

Studenten worden automatisch ingeschreven voor Brightspace-cursussen (Course Offerings) op basis van hun inschrijving in uSis. De realtime koppeling tussen uSis en Brightspace zorgt ervoor dat elke verandering in uSis bijna onmiddellijk merkbaar is in de Brightspace-cursuslijst, zowel voor studenten als docenten. 


Het is niet mogelijk om studenten handmatig via Brightspace toe te voegen aan de cursus. Een docent kan wel medewerkers toevoegen en ze een lerarenrol geven: instructor, assistant instructor, course builder en grader. Medewerkers krijgen toegang tot Brightspace als zij als medewerker in ULCN staan ingeschreven met een m-nummer of g-nummer.

Uitschrijvingen voor vakken in uSis

Studenten worden automatisch uitgeschreven voor Brightspace-cursussen (Course Offerings) wanneer ze uitgeschreven zijn voor vakken in uSis. Het is niet mogelijk om studenten handmatig uit te schrijven voor Brightspace-cursussen.

Houd er rekening mee dat wanneer een student is uitgeschreven voor de cursus, je ook beperkte toegang hebt tot hun gegevens. Zie dit artikel voor meer informatie. 

Vakken niet in uSis

Over vakken die niet in uSis staan, zijn specifieke afspraken gemaakt per faculteit. Neem contact op met het support team van uw faculteit voor meer informatie.