Support site - BrightspaceDocenten - Nederlands ContentWat is de structuur van een cursus?

Wat is de structuur van een cursus?

Cursussen in Brightspace worden standaard aangeleverd zonder cursusinhoud. Een structuur kan worden aangeboden door je LMS coordinator om eigen documenten, bestanden, teksten etc. toe te voegen.

  • Vanuit je persoonlijke startpagina, klik op je Course.
  • In de navbar van jouw cursus, klik op Content
  • Het linkermenu laat de aangeboden structuur zien met meerdere Modules.
  • Klik op deze Modules om de onderliggende Submodules in te zien.

Onder de module Praktische Informatie kan de standaardinformatie van een cursus worden toegevoegd. De submodules laten in het voorbeeld de meest-gebruikte informatie zien. Het is handig om onder een link van de Prospectus (studiegids) toe te voegen onder de Syllabus.

De andere modules hebben een structuur die per week ingevuld kan worden. Deze submodules zijn de meest-gebruikte activiteiten in de cursus. Het is belangrijk om deze week structuur aan te houden om het zo overzichtelijk te houden. 

1. Alle beschikbare modules staan standaard op Visible. Het is niet noodzakelijk om alle modules in te vullen. Zolang je de modules nog niet gebruikt, kan je ze op 'Hidden' zetten door de slidebar te verplaatsen. Let op: zet altijd de praktische informatie op 'Visible' zodat studenten wel de algemene informatie over het vak kunnen bekijken zo ook de syllabus, rooster. 

2. De drie punten rechtsbovenin laten de extra opties per module zien. Hier kan gekozen worden uit de opties Edit, View Release Conditions, Publish to LOR,  Reorder en Delete.

3. Door te klikken op Add in de rechterbovenhoek, kunnen er Activities en tools etc toegevoegd worden aan de module.

4. Een nieuwe module kan worden toegevoegd door te klikken op New Unit. De nieuwe module verschijnt dan onderaan in het linker menu en is standaard ingesteld op Hidden.

Indien er geen inhoud is voor een (sub)module en je ook niet van plan bent deze te gebruiken, dan kun je hem helemaal verwijderen. Dit zorgt voor een opgeruimde en duidelijk gestructureerde cursus. 

Wat als mijn cursus niet voldoen aan de weekstructuur?

Als het niet mogelijk is om de weekstructuur volledig aan te houden, raden wij sterk aan om alsnog gebruik te maken van de standaard vocabulaire en volgorde die in de cursussen wordt aangehouden. Dit zal studenten helpen om informatie sneller te vinden in Brightspace. Meer over de vocabulaire van Brightspace is te vinden in het volgend artikel: Wat is de standaard vocabulaire voor een cursus?

Je kunt modules en submodules toevoegen binnen de structuur en deze als zodanig noemen. Je kunt ook modules verplaatsen, kopiëren en verwijderen met behulp van de Couse Builder. Lees het artikel Hoe gebruik ik de Course Builder?

Let op het verschil in (sub)modules en modules. Sub-modules zijn gegeven in lichtblauw en zijn een stap 'lager' dan modules. De modules zijn de hoofdstructuren en worden weergegeven in donkerblauw. Het voorbeeld beneden laat zien hoe en waar je informatie over 'Tentamens' moet structureren, gebaseerd op de standaard vocabulaire.

Voorbeeld 'Tentamens' om de cursus te structureren

Als het examenmateriaal gekoppeld is aan een opdracht of specifieke week, voeg het dan toe aan de informatie in de specifieke module van die week. Dit kan worden gedaan als sub-module of als een document in de week zelf. Een voorbeeld hiervan is hieronder gegeven. 

Als er informatie over het examen is, bijvoorbeeld als er een oefen-tentamen wordt vrijgegeven, wordt het aangeraden om een nieuw module Tentamen(s) toe te voegen onder de module Praktische informatie en boven de module Week.