Support site - BrightspaceDocenten - Nederlands Het beheer van je cursusHoe kan ik de zichtbaarheid van mijn cursus wijzigen?

Hoe kan ik de zichtbaarheid van mijn cursus wijzigen?

Dit artikel legt uit hoe je kan zien of een cursus zichtbaar is voor studenten en hoe je de zichbaarheid kunt aanpassen.

Een cursus is automatisch ingesteld als Active op het moment dat het is gemaakt via een uSis-link. Dit betekent dat de cursus zichtbaar is voor studenten in hun lijst van cursussen. De cursus en de inhoud worden opengesteld op de startdatum. Deze staat standaard ingesteld op 15 augustus en 15 januari (circa 2 weken voor start van het semester). Alle gepubliceerde inhoud is vanaf die datum zichtbaar voor de studenten. Deze datum kan handmatig door docenten worden aangepast. 

  • Navigeer naar Course Tools in de navbar van de cursus.
  • Klik op Course Admin.
  • Klik op Course Offering Information.

Zoals te zien is, staat de cursus nu automatisch ingesteld op Active. 

  • Scroll naar beneden naar 'Course has start date' en 'Course has end date'. 


Stel een start (en/of eind) datum in voor de cursus. 

  • Vink Course has a start date aan en vul specifieke tijd en datum in om de cursus zichtbaar te kunnen maken voor studenten.

Studenten kunnen de cursus zien op hun startpagina tussen de cursuslijst, de startdatum is nu zichtbaar op de cursusbanner. Echter is de cursus pas toegankelijk als de startdatum en tijd zijn ingegaan.