Hoe pas ik mijn notificaties aan?

Klik hier om een video te bekijken over het aanpassen van meldingen.

Notificaties zijn updates van een cursus die je per e-mail ontvangt. Ze hebben geen betrekking op de meldingen in Brightspace zelf. Je kunt kiezen van welke cursussen en cursusonderdelen je updates per e-mail wilt ontvangen.

Veel van de activiteiten die resulteren in een melding zijn het gevolg van je eigen acties. Daarom zullen de meldingen van meer nut zijn voor studenten dan voor docenten. De reden dat je jouw meldingen kunt beheren, is dat studenten en docenten dezelfde opties voor meldingen hebben.

  1. Klik op je naam in de minibar.
  2. Selecteer Notifications.
  3. Selecteer of je een dagelijkse samenvatting van meldingen wil ontvangen onder Summary of activity. Als je een samenvatting van meldingen wil ontvangen, kun je het moment van de dag waarop je deze samenvatting wil ontvangen wijzigen. Als je deze instelling niet wijzigt, ontvang je standaard de samenvatting om 00:00.
  4. Onder Instant Notifications kun je kiezen van welke activiteiten je meteen een melding wilt ontvangen. Dit geldt voor alle cursussen, behalve voor die cursussen die uitgeschakeld onder Exclude Some Courses. Hoewel Activity Feed zichtbaar is als optie om te selecteren, maakt de Universiteit Leiden geen gebruik van de functie Activity Feed.
  5. Customise Notifications laat je kiezen of je notificaties over cijfers en over oude, toekomstige en inactieve cursussen wilt ontvangen.
  6. Met Exclude Some Courses kun je een aantal cursussen selecteren waarvan je geen meldingen wil ontvangen. Klik op Manage Course Exclusions en klik op het kruisje achter de naam van de cursus(sen) waarbij je niet op de hoogte wilt worden gehouden van activiteiten. Als je meldingen van een bepaalde cursus hebt uitgeschakeld waarvoor je nu meldingen wilt inschakelen, klik dan op Manage my course exclusions en klik op Restore excluded courses om alle cursussen in één keer te herstellen of ga naar de cursus en klik op de pijl naast de naam van de cursus om de meldingen voor die cursus opnieuw te activeren.
  7. Klik op Save om alle wijzingen op te slaan.

Video over hoe je notificaties kan aanpassen

Deze video is gemaakt door Brightspace leverancier D2L. Sommige afbeeldingen kunnen afwijken van de Universiteit Leiden versie.