Support site - BrightspaceDocenten - Nederlands GebruikersmanagementKan ik submissions, bijdragen en grades van uitgeschreven of inactieve studenten zien in Brightspace?

Kan ik submissions, bijdragen en grades van uitgeschreven of inactieve studenten zien in Brightspace?

Dit artikel legt uit wat er er gebeurt met de submissions, bijdragen en cijfers wanneer studenten zich uitschrijven voor je cursus of inactief worden in Brightspace. 

Zorg ervoor dat je de vaak gestelde vragen onderaan deze pagina bekijkt. 

Een student is uitgeschreven voor mijn cursus

Wanneer studenten zichzelf uitschrijven of uitgeschreven worden in uSis door het onderwijsbureau, worden ze automatisch ook uitgeschreven voor de cursus in Brightspace. Je zult de submissions, bijdragen en cijfers niet meer op dezelfde plaats zien als de ingeschreven studenten. Zodra de student opnieuw wordt ingeschreven, zul je hun gegevens weer als voorheen kunnen zien. 

Hoe zie ik of een student is uitgeschreven voor mijn cursus?

Navigeer naar Course Tools > Classlist en klik op Enrolment Statistics

Scroll naar beneden en onder Withdrawals kun je alle studenten zien die uitgeschreven zijn voor de cursus.

Een student is op inactief ingesteld

Wanneer studenten afstuderen en/of zich uitschrijven als student aan de Universiteit Leiden, worden ze automatisch ingesteld op inactief na een periode van 60 dagen. De student kan niet alleen niet meer inloggen op Brightspace, maar als docent kun je ook niet meer alle submissions, bijdragen en cijfers zien in de cursus. Als een student weer ingesteld wordt als actief, kun je alle gegevens weer als voorheen inzien. 

Hoe kan ik zien of een student inactief is?

Navigeer naar Course Tools > Classlist. Wanneer je het bovenstaande gemarkeerde icoon ziet, is een student inactief en dus geen student aan de Universiteit Leiden meer.  

Waar kan ik submission, bijdragen en cijfers van uitgeschreven en/of inactieve studenten vinden?

Hieronder vind je een overzicht of en waar je submissions, bijdragen en cijfers van uitgeschreven en/of inactieve studenten kunt vinden. 

Houd er rekening mee dat hoewel je de benodigde gegevens niet kunt zien, er niets wordt verwijderd. Zodra een student opnieuw wordt ingeschreven/geactiveerd, zul je de gegevens kunnen zien alsof de student nooit weg is geweest. Bovendien kan het centrale Brightspace support team altijd de gegevens opvragen die je nodig hebt. Zie de vaak gestelde vragen voor meer informatie. 


Tool Ingeschreven studenten die actief zijn Ingeschreven studenten die inactief zijn Uitgeschreven studenten die actief/inactief zijn
Assignment submission
Individuele submissions, de inline feedback en het toebedeelde cijfer zijn zichtbaar in het submission overzicht van de opdracht.
Individuele submissions en de inline feedback zijn niet langer zichtbaar in Brightspace, ook kun je de gegevens niet zelf inzien.
Individuele submissions en de inline feedback zijn niet langer zichtbaar in Brightspace, ook kun je de gegevens niet zelf inzien.

Echter kunnen de algemene feedback en het cijfer worden ingezien via inschrijvingsstatistieken in de classlist.
Submissions van Turnitin opdrachten Individuele submissions, de inline feedback en het toebedeelde cijfer zijn zichtbaar in het submission overzicht van de opdracht.
Individuele submissions en de inline feedback zijn niet meer zichtbaar in Brightspace.

Echter kun je de submission, de feedback en de score op Turnitin terughalen van Turnitin.com, tot twee jaar na de beoordeling.

Zie dit artikel hoe je dit kunt doen.
Individuele submissions en de inline feedback zijn niet meer zichtbaar in Brightspace.

Echter kun je de submission, de feedback en de score op Turnitin terughalen van Turnitin.com, tot twee jaar na de beoordeling.

Zie dit artikel hoe je dit kunt doen.
Classlist De studenten verschijnen op de classlist. De studenten verschijnen op de classlist met een inactief icoon.
Studenten zijn niet meer zichtbaar op de classlist, ze verschijnen in de Withdrawal lijst onder Enrollment Statistics.
Discussies
Bijdragen van de studenten zijn zichtbaar in de discussion boards.   Bijdragen van de studenten blijven zichtbaar in de discussion boards.
Bijdragen van de studenten blijven zichtbaar in de discussion boards.
Cijfers Studenten en de cijfers zijn zichtbaar in het cijferoverzicht.
Cijfers van inactieve studenten zijn niet meer zichtbaar in Brightspace, ook kun je de gegevens niet zelf inzien.
Studenten zijn niet zichtbaar in het cijferoverzicht, maar de cijfers kunnen worden ingezien via inschrijvingsstatistieken in de classlist.
Groepslidmaatschap Studenten zijn zichtbaar in het groepenoverzicht. Studenten zijn niet meer zichtbaar in het groepenoverzicht.
Studenten zijn niet meer zichtbaar in het groepenoverzicht.
Quiz deelnames en inzendingen Individuele deelnames en inzendingen zijn zichtbaar in het inzendingenoverzicht van de quiz.
Individuele deelnames en inzendingen blijven zichtbaar in het inzendingenoverzicht van de quiz.
Individuele deelnames en inzendingen zijn niet meer zichtbaar in het inzendingenoverzicht van de quiz. Ook kun je de gegevens niet zelf inzien.

FAQ

Waarom zijn de submissions, bijdragen en cijfers van uitgeschreven en inactieve studenten verdwenen?

Houd er rekening mee dat de gegevens nooit verwijderd worden. Echter zijn de gegevens niet direct beschikbaar voor een docent als een student inactief of uitgeschreven wordt. Helaas gaat Brightspace op dit moment als volgt om met inactieve/uitgeschreven studenten: deze studenten en hun gegevens worden automatisch uit je zicht verwijderd. 

We werken hard met de leverancier van Brightspace om je zelf toegang te geven tot deze gegevens zolang je toegang hebt tot de cursus. 

Hoe kan ik weer toegang krijgen tot verdwenen studentgegevens in actieve cursussen?

Op dit moment kun je alleen toegang krijgen door een verzoek in te dienen via het Helpdesk Portaal. Het centrale Brightspace Support team is in staat om gegevens op te halen die je nodig hebt, of je (en/of je collega's) tijdelijk toegang te verlenen. 

Hoe lang heb ik toegang tot een cursus?

Als docent heb je toegang tot actieve cursussen. Wanneer een cursus op inactief wordt ingesteld, komt je toegang automatisch te vervallen vanwege voorschriften van opslag en afvoertermijn. Zie voor meer informatie de Cursus Life Cycle voor docenten.

Houd er rekening mee dat op dit moment geen cursussen automatisch op inactief worden ingesteld. In de toekomst zullen cursussen op inactief worden gezet voor archiveringsdoeleinden, maar dit proces is nog in ontwikkeling.