Instructor Support for Educational Systems

Aanbevolen Applicatie gebruik voor sessies

Updated on

Dit artikel bespreekt welke applicaties (Zoom, Kaltura Live Room Mediasite) je het beste kunt gebruiken voor het opnemen en livestreamen van uiteenlopende sessies. 

Zoom

  • Voor een webcam en vaste camera voorziening raden we aan gebruik te maken van Zoom voor video-opnames en livestreams. Zoom garandeert de hoogste beeldkwaliteit. Daarnaast worden Zoom-opnames op een bepaalde manier opgeslagen in My Media, waardoor kijkers in staat zijn te schakelen tussen het gedeelde scherm en de videostream. Voor een overzichtelijk stappenplan om Zoom te gebruiken klik hier.

Mediasite

  • Bij een mediasite recorder kun je alleen gebruik maken van Mediasite. Mediasite recorders werken op een aparte software. Daarom plannen de videocoördinatoren de livestreams en/of opnames in. Na afloop sturen zij de livestream en/of opname naar je op. Voor een overzichtelijk stappenplan om Mediasite te gebruiken klik hier.

Kaltura Live Room

  • Voor een webcam en vaste camera voorziening raden we ook Kaltura Live Room (hierna: KLR aan voor video-opnames en livestreams. In principe bestaat er geen wezenlijk verschil tussen Zoom en Kaltura. Beide programma's hebben tools (denk aan een whiteboard of breakoutrooms) die voor meer interactie zorgen. Het voordeel van de KLR is dat het gekoppeld is aan de Brightspace course of Videoportal kanaal. Deze kunnen op ieder moment door elke gebruiker met een UCLN-account worden aangemaakt. Voor een overzichtelijk stappenplan om de KLR te gebruiken klik hier

Probleemoplossing

Loop je tegen problemen aan? Neem dan contact op met de ISSC Helpdesk (+31 71 527 8888 of [email protected]).

Previous Article Zalen met opnamevoorzieningen
Next Article Stappenplan: Zoom