Instructor Support for Educational Systems

Zaal faciliteiten

Updated on

Dit artikel bespreekt de verschillende zaal faciliteiten (webcam, vaste camera voorziening en mediasite recorder) en hun mogelijkheden. Klik op de verschillende kopjes om meer te weten te komen over elke soort zaal faciliteit. 

1. Webcam

Wat is aanwezig in de ruimte?

  • Een mobiele webcam met een ingebouwde microfoon bevestigd op een tripod.
  • Een USB kabel die verbonden kan worden aan de vaste PC of je eigen laptop. Gebruik bij voorkeur de vaste PC om kwaliteit te garanderen.
  • Kies een goede plek voor de webcam in de ruimte. Na afloop van de sessie, plaats je de webcam zichtbaar aan de zijkant van de ruimte.

Er kan een echo ontstaan wanneer de PC audio hoorbaar is via de speakers en andere deelnemers van de vergadering aan het woord zijn. Zet daarom de microfoon uit als een andere deelnemer van de online vergadering aan het woord is.

2. Vaste Camera Voorziening

Wat is aanwezig in de ruimte?

  • Een vaste camera met aan het plafond bevestigde microfoon. Let op: Deze camera is gericht op een vast punt. De camera's zijn niet bedoeld om aangeraakt of bijgesteld te worden.
  • Gebruik de zaal PC. De camera is hier standaard op aangesloten. Dit is ook beter voor de internetverbinding. Download en deel je presentatie op de zaal PC.

Er kan een echo ontstaan wanneer de PC audio hoorbaar is via de speakers en andere deelnemers van de vergadering aan het woord zijn. Zet daarom de microfoon uit als een andere deelnemer van de online vergadering aan het woord is.

3. Mediasite Recorder

Wat is aanwezig inde ruimte?

  • Een Mediasite recorder.
  • Haal een microfoon en zender op bij de receptie. Let op dat de microfoon aanstaat en niet op mute. Dit regel je door het schuifje bovenop de zender.
  • Wanneer je geen gebruik wilt maken van een Mediasite recorder, kun je een webcam ophalen. Zie in het schema hieronder waar dit kan.


Let op: Wanneer je in Huygens Sitterzaal of Huygens 211-214 bent, haal je de microfoon van mute via het display. Dit kun je testen door te praten in de microfoon en te luisteren of je jezelf terug hoort over de zaalversterking. In Huygens 211-214 moet eerst het beeldscherm aangezet worden, ook wanneer je geen PowerPoint gebruikt.

Gebruik je een Apple laptop? Gebruik dan de VGA-aansluiting, anders worden de presentatieslides groen weergegeven in de livestream en opname.

4. Geen voorziening

Wat is aanwezig inde ruimte?

  • Er is niets aanwezig in de ruimte.
  • Als alternatief kun je bij de receptie een webcam ophalen. Bekijk het schema om te zien waar je een webcam kunt ophalen.

Op de volgende pagina lees je welke applicatie je het beste kunt gebruiken voor opnames en livestreams. 

Probleemoplossing

Heb je hulp nodig? Neem dan contact op met de ISSC Helpdesk (+31 71 527 8888 of [email protected]).

Previous Article Algemeen Stappenplan voor het gebruik van videotools
Next Article Zalen met opnamevoorzieningen