Instructor Support for Educational Systems

13. Analytics

Updated on

Let op! Data uit Analytics mogen niet zomaar gebruikt worden. Wanneer je hier iets mee wilt doen moet je contact opnemen met de privacy officer van jouw faculteit.

Open een video waarvan je zelf de eigenaar van bent of co-editor rechten op hebt. Open rechts onder de video het Actions menu.

Benieuwd hoe je een gebruiker co-editor maakt? Lees hier meer. 

  • Klik op Analytics.

In het nieuwe scherm zie je onder andere onderstaande informatie. De tabbladen ‘Dashboard’, ‘Channels’, ‘Categories’ en ‘Users’. 

Standaard opent het ‘Dashboard’ waarin je de algemene informatie kan vinden:

  • Aantal bezoekers van de video pagina (Visits)
  • Aantal keer dat de video afgespeeld is (Plays)
  • Percentage van kijkers die tijdens het afspelen de video besluiten te stoppen of de pagina sluiten (View drop off)
  • Gemiddelde kijktijd van de video (AVG View time)
  • Aantal likes (Likes)
  • Aantal commentaar (Comments)

Onder bovenstaande metrische data staan nog wat lijsten met het aantal top data voor aantal keer dat een video bekeken is in een kanaal, categorie en de top kijkers.

Channels

In Channels staat informatie over in welke kanalen de video te bekijken is en hoe vaak hij daar bekeken is, hoe vaak de pagina bezocht is, wat de verhouding is tussen aantal bezoekers van de pagina en aantal keer dat de video werkelijk bekeken is (Plays to Visits ratio), het percentage van kijkers die de video niet af kijken en de gemiddelde kijktijd.

Categories

In Categories staat in welke categorie de video te vinden is, hoe vaak hij daar bekeken is, hoe vaak de pagina bezocht is, wat de verhouding is tussen aantal bezoekers van de pagina en aantal keer dat de video werkelijk bekeken is (Plays to Visits ratio), het percentage van kijkers die de video niet af kijken en de gemiddelde kijktijd.

Users

In Users is te zien welke gebruikers de video bekeken heeft. Dit zal bestaan uit Anonymous en werkelijke gebruikersnamen. Anonymous zal alleen verschijnen wanneer de video openbaar was. 

Previous Article 12. De rollen co-editor, co-publisher en co-viewer toevoegen en/of wijzigen
Next Article 14. Belangrijke punten