Support site - BrightspaceDocenten - Nederlands Assignments-NIEUW- Assignment Experience vanaf 16 juli 2021

-NIEUW- Assignment Experience vanaf 16 juli 2021

Op 16 juli 2021 wordt de Assignment Experience gelanceerd: een update met verbeteringen voor het aanmaken en het aanpassen van assignments. In dit artikel delen wij een voorvertoning zodat je je kan inlezen, voorbereiden en je eventuele vragen kan stellen. 

Waarom wordt dit doorgevoerd?

Brightspace leverancier D2L update zijn producten continu. De nieuwe interface maakt het uitvoeren van taken voor nieuwe gebruikers gemakkelijker. Ook worden vaak gebruikte taken en opties beter bereikbaar. Eerder is de interface van quizzes en rubrics geüpdate, waarna het nu tijd is voor assignments. 

Wijziging in Interface

De belangrijkste wijziging tussen de nieuwe en de oude interface, is dat de nieuwe interface widgets heeft aan de rechterkant. In de oude interface waren deze widgets weergegeven als tabbladen. De onderstaande afbeeldingen laten dit verschil zien:

Nieuwe Interface

Oude Interface

In het linker paneel staan de meest gebruikte en algemene invulvelden. Deze velden, bijvoorbeeld een due data, instructies en bijlagen zijn het meest relevant voor gebruikers en zijn de belangrijkste details voor docenten. 

Aan de rechterkant kunnen aanvullende, meer geavanceerde opties ingesteld worden, zoals end dates, rubrics, annotatie tools en Turnitin. Deze opties zijn op een begrijpelijke manier gegroepeerd en gelabeld zodat docenten ze makkelijk kunnen vinden. Bij ingeklapte opties worden, als korte samenvatting, de details van de opties weergegeven. Ook worden relevante, geavanceerde opties getoond waardoor docenten nieuwe instellingen kunnen ontdekken. Hiermee kun je alles in één oogopslag zien, zonder te hoeven scrollen en te navigeren tussen de tabbladen. 

Integratie Grades

De update biedt een nieuwe manier om Grade Items te koppelen aan assignments. Zodra je het veld 'score out of' invult, wordt een nieuw grade item aangemaakt met dezelfde naam als de assignment. Indien je al een grade item hebt aangemaakt, kun je deze aan de assignment toekennen. 

Meer informatie

De Assignment Experience wordt op 16 juli 2021 geïmplementeerd. Mocht je vragen hebben, neem dan contact op met Brightspace Support.