Support site - BrightspaceStudenten - Nederlands Van Blackboard naar BrightspaceWat heeft het stoppen van Blackboard voor consequenties voor mijn onderwijs?

Wat heeft het stoppen van Blackboard voor consequenties voor mijn onderwijs?

Vanaf 1 september 2020 is de Universiteit Leiden van digitale leeromgeving Blackboard overgestapt naar Brightspace. Blackboard krijgt vanaf 30 september 2020 een beperkt beschikbare archieffunctie.

Hieronder kun je de antwoorden vinden op de meest gestelde vragen. 

Inhoudsopgave

Kan ik mij op dezelfde manier inschrijven voor en toegang krijgen tot cursussen in Brightspace als in Blackboard?

Omdat er een integratie is in Brightspace met uSis, werkt cursusinschrijving in Brightspace anders dan Blackboard. Wanneer je je inschrijft voor een cursus in uSis, wordt je automatisch ingeschreven in de bijbehorende Brightspace cursus.

Raadpleeg dit artikel voor meer informatie: Hoe schrijf ik me in voor cursussen in Brightspace?

Ga direct naar Brightspace via deze link: https://brightspace.universiteitleiden.nl/

Heb ik als student toegang tot de archiefomgeving van Blackboard?

Alle (gast)studenten  van de Universiteit Leiden die tot 30-09-2020 nog toegang hadden tot Blackboard, hebben toegang tot de archiefomgeving van Blackboard. 

Echter, alle courses zullen worden afgesloten. Studenten hebben dus enkel toegang tot een beperkt aantal eigen materialen in Blackboard, zoals Kaltura My Media. 

Heb ik na 30 september 2020 toegang tot mijn ingeleverde werk op Blackboard?

Standaard sluiten alle cursussen van een academisch jaar op 1 oktober van het komende jaar, b.v. als je in maart 2020 een cursus hebt gevolgd, heb je na 1 oktober 2020 geen toegang meer tot deze cursus. Deze procedure verandert niet wanneer Blackboard een archiefomgeving wordt.

Wat zijn mijn opties als ik toegang wil tot mijn ingeleverde werk of andere cursusbestanden in de Blackboard-archiefomgeving?

Alleen in uitzonderlijke gevallen kun je contact opnemen met de docent van de betreffende cursus om een bestand uit de archiefomgeving van Blackboard op te halen.

We raden alle studenten aan om je ingeleverde werk te downloaden indien je ze wil bewaren. Zorg ervoor dat je dit doet vóór 30 september 2020.

Heb ik na 30 september 2020 toegang tot mijn cijfers in Blackboard?

Cijfers die zijn gepubliceerd in de My Grades-module in Blackboard blijven zichtbaar.

Wat gebeurt er met scriptiecursussen in Blackboard die niet zijn afgerond op 30 september 2020?

Scriptiecursussen die nog niet zijn geëindigd op 30/09/2020 worden standaard gesloten voor studenten. De kans is groot dat jouw begeleiding op een andere manier wordt voortgezet. Desalniettemin kan je scriptiebegeleider in uitzonderlijke gevallen de supervisie in Blackboard voortzetten.

Heb je twijfels of vragen over je scriptieprocedure en waar je je scriptie na 30 september 2020 moet inleveren, neem dan contact op met je scriptiebegeleider om te vragen naar de mogelijkheden.