Support site - BrightspaceStudenten - Nederlands Toegang tot cursussenWaar vind ik mijn cursussen en hoe kan ik cursussen pinnen/unpinnen?

Waar vind ik mijn cursussen en hoe kan ik cursussen pinnen/unpinnen?

Dit artikel legt uit waar je cursussen kan vinden en hoe je deze kunt (un)pinnen.

Het kan voorkomen dat je je ingeschreven hebt voor een cursus in uSis en deze nog niet zichtbaar is in Brightspace. In de meeste gevallen heeft de docent de cursus dan nog niet open gezet voor studenten. Cursussen en de inhoud daarvan worden zichtbaar voor studenten vanaf de startdatum van die cursus. De docent kan deze datum handmatig instellen.

Pin een cursus om deze standaard weer te geven op je persoonlijke Brightspace homepage. De eerste zes cursussen waarvoor je ingeschreven staan automatisch bovenaan. Er zijn twee manieren om een cursus te pinnen: via de Course Selector of via View All Courses op de homepage.

Pinnen via Course Selector

  1. Klik op het Course Selector pictogram in de minibar van je homepage. Je ziet nu een lijst met een of meerdere cursussen waarbij je in uSis staat ingeschreven.
  2. Klik op het punaisepictogram achter de naam van een cursus om deze te pinnen/unpinnen: 
    • Donkere punaise: de cursus is gepind op je homepage.
    • Transparante punaise: de cursus is niet gepind.
  3. Gepinde cursussen verschijnen na het pinnen standaard bovenaan de lijst met resultaten. 

Als je ingeschreven staat voor twintig cursussen of meer wordt de Searchbar zichtbaar. Als je bent ingeschreven voor vakken van verschillende faculteiten of semesters, zullen de Sort and Filter opties zichtbaar worden. Klik op Advanced Search om de zoekresultaten te sorteren of te filteren, bijvoorbeeld op semester of faculteit. De laatst gezochte cursus zal bovenaan de lijst verschijnen, onder de gepinde cursussen. 

Pinnen via View All Courses

  1. Ga naar de homepage van Brightspace en klik op View All Courses.
  2. Zoek naar de cursus die je wilt pinnen. Wanneer je met je muis over het plaatje van de cursus beweegt verschijnen er drie puntjes.
  3. Klik op de puntjes en vervolgens op Pin.