Support site - BrightspaceStudenten - Nederlands Cursussen Hoe schrijf ik me in voor cursussen in Brightspace?

Hoe schrijf ik me in voor cursussen in Brightspace?

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je je in kunt schrijven voor cursussen. De inhoud van het artikel is als volgt:

De cursusinschrijving werkt in Brightspace anders dan je in Blackboard gewend bent. Brightspace is namelijk geïntegreerd met uSis. Dit houdt in dat wanneer je je inschrijft voor een cursus in uSis, je automatisch ingeschreven wordt in de bijbehorende Brightspace cursus.

Dit betekent dat je je altijd in uSis moet inschrijven om toegang tot een Brightspace cursus te krijgen  (op hoge uitzonderingen na). 

Wat is er veranderd in de manier van inschrijven t.o.v. Blackboard?

In Blackboard moest je je altijd via de Course Catalogue inschrijven om toegang te krijgen tot een cursus. In sommige gevallen deed de docent dit voor jou in Blackboard. 

Om toegang te krijgen tot een cursusomgeving in Brightspace, moet je je in uSis inschrijven voor de cursus. Zodra je je in uSis hebt ingeschreven voor ten minste één studieactiviteit, bijvoorbeeld het hoorcollege of een werkgroep, word je automatisch ingeschreven in de Brightspace cursus.

TIP! Schrijf je op tijd in via uSis om toegang te krijgen tot de Brightspace cursus. 

Wil je alleen de cursus in Brightspace raadplegen, maar geen onderwijs volgen? Schrijf je dan in voor het hoorcollege van de cursus in uSis. 

Inschrijving in uSis door de opleiding

In sommige gevallen verzorgt de opleiding je inschrijving voor vakken in uSis. In die gevallen kun je jezelf niet in uSis inschrijven. Zodra de opleiding je heeft ingeschreven krijg je ook toegang tot de Brightspace cursus.

Hoge uitzonderingen - inschrijven buiten uSis om

In hele uitzonderlijke gevallen dien je je op een andere manier in te schrijven voor een vak, dan via uSis. Indien dit het geval is, zul je hiervan op de hoogte worden gebracht door je eigen opleiding of docent. 

Ben je er niet zeker van of deze uitzondering voor jou geldt? Bekijk dan de Studiegids en zoek naar het vak dat je wilt volgen. Indien er een afwijkende inschrijfprocedure, zal dat hierin worden vermeld. 

Staat er niets bijzonders en heb je geen specifieke inschrijfinstructies van de opleiding of docent gekregen? Dan kun je ervan uitgaan dat je je in uSis moet inschrijven om toegang te krijgen tot de Brightspace cursus.