Hoe kan ik inloggen in Brightspace?

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je inlogt in Brightspace

Start je webbrowser op en ga naar brightspace.universiteitleiden.nl, een inlogscherm verschijnt. Deze login werkt op een up-to-date browser en op de meeste operating systemen. Werk je op een laptop of desktop computer dan raden we je aan om Google Chrome te gebruiken. Brightspace is beschikbaar op je computer, tablet en smartphone.  

  • Vul bij Username je studentnummer (s1234569) in, vul je wachtwoord in en klik op login. 
  • De eerste keer dat je inlogt krijg je een scherm te zien waarin je toestemming geeft dat je gebruikers-id wordt gebruikt voor identificatie in Brightspace. Lees de tekst en klik op <Ja, ga door […]>.

Je bent nu ingelogd in Brightspace.

Let op: je hoeft je account dus niet te activeren. Je account activeren hoeft maar 1 keer voor de universiteit zodra je (nieuwe) studentenaccount is aangemaakt. Mocht dit scherm toch zichtbaar worden, ga dan terug en probeer het nog eens. 

Heb je een probleem met inloggen? Probeer onderstaande opties:

Probeer of je via een andere browser wel kan inloggen en gebruik de correcte link https://brightspace.universiteitleiden.nl .

Controleer daarnaast of je op https://account.services.universiteitleiden.nl/ kan inloggen. Indien je ook niet direct bij ULCN kan inloggen, is er mogelijk een algemeen probleem met je gebruikersaccount. Graag het verzoek om een mail te sturen naar helpdesk@issc.leidenuniv.nl. Zij kunnen je verder helpen met generieke account problemen!

Indien het probleem zich enkel voordoet in Brightspace, ontvangen we graag een screenshot van de error melding zodat we verder kunnen onderzoeken waar mogelijk het probleem ligt.

Stuur een e-mail naar brightspacesupport@sea.leidenuniv.nl