Instructor Support for Educational Systems

Hoe maak ik gebruik van de HTML editor?

Updated on

De opties die hier worden uitgelegd worden hebben betrekking op de HTML editor, niet de teksteditor die verschijnt wanneer een "New unit" wordt aangemaakt. De reden hiervoor is dat het een "New unit" als hoofddoel heeft structuur geven aan een cursus, terwijl de HTML editor de inhoud zelf als doel heeft.

De HTML editor can gebruikt worden om teksten te bewerken in bijvoorbeeld Discussions, HTML documenten en Assignments. In dit artikel wordt uitgelegd wat voor functionaliteiten de HTML editor bevat en hoe die gebruikt kunnen worden.

  1. Opties voor Alinea stijl : kies hier tussen verschillende stijlen voor uw alinea's (bijv. Heading 1, Heading 2) om verschillende titels en paragrafen te creeëren.
  2. Opties voor tekstopmaak: kies hier tussen verschillende opmaakopties (voor bijv. stijl, kleur, grootte) om verschillende delen van uw tekst te veranderen.
  3. Opties voor alineaopmaak: kies hier de opmaak van uw alinea's (bijv. Links uitlijnen, Inspringen vergroten, Opsommingstekens). Ook kan je hier ervoor kiezen om de tekst van recht naar links te typen in plaats van links naar rechts.
  4. Insert stuff: voeg een bestand, video of link toe.
  5. Insert Quicklink: voeg een link naar cursusmateriaal toe.
  6. Insert Image: voeg een afbeelding toe.
  7. Other Insert Options: Voeg hier andere elementen toe (zie hier voor een overzicht).
  8. Format painter: Hier kan je tekstopmaak van een alinea kopiëren en toepassen op de andere.
  9. Accessibility checker: controleer hier de toegankelijkheid van je geschreven alinea's (bijv. Hebt u de juiste alineaopmaak gebruikt?).
  10.  Word count: bekijk het aantal woorden van je document.
  11.  Preview: Hier kan je de tekst in een voorbeeldmodus bekijken, hiermee kan je de inhoud bekijken en ervoor zorgen dat deze wordt weergegeven zoals bedoeld voordat je wijzigingen opslaat.
  12.  HTML source editor: Hier kan je de inhoud opmaken door gebruik te maken van de HTML-code die de inhoud structureert en opmaakt. Gebruik deze weergave als je ervaring heb met HTML-codes.
  13. Due Date
  14. Start Date
  15. End Date

Other Insert Options

Het doel van Insert Practice is voor studenten om zichzelf te testen en het leren interactief te maken; er is dus geen connectie met cijfers in het Grade Book! Gebruik daarvoor nog steeds quizzes of assignments.

  1. Equation: voeg hier een (wiskundige) vergelijking toe.
  2. Table: voeg een tabel toe.
  3. Attributes: voeg HTML-eigenschappen toe aan (geselecteerde) inhoud.
  4. Devider: voeg een scheidingslijn toe.
  5. Emoji: voeg een emoticon toe.
  6. Symbols: voeg een niet-standaard symbool toe.
  7. Insert Code: voeg een stukje code in (zoals JavaScript, Python & C++).
  8. Insert Element
    • Gebruik dit om de HTML pagina visueel aantrekkelijker te maken met een aantal standaard elementen. Bij het selecteren van een element zal een dialoogvenster openen waarbij informatie/afbeeldingen toegevoegd kunnen worden in het sjabloon, afhankelijk van het gekozen element. Als de gewenste content aan het element is toegevoegd, kun je een voorbeeld bekijken via Preview. Als dat er naar behoren uitziet, kan het element worden ingevoegd via Insert. Door vervolgens in de HTML editor op een element te klikken, kan het element aangepast, verwijderd of verplaatst worden.
  9. Insert Practice
    • Met Insert Practice kun je de HTML editor gebruiken om studenten zichzelf te laten testen over de leerstof en het leren interactief te maken. Afhankelijk van de gekozen Practice, zal er wederom een dialoogvenster geopend worden waar de vragen en antwoorden ingevoerd kunnen worden. Een connectie met het Grade Book is niet mogelijk - gebruik daarvoor Quizzes of Assignments.
  10. Layouts: voeg meerdere panelen naast elkaar toe. Afhankelijk van je keuze, zullen er een aantal panelen in de vorm van blokjes verschijnen. Voeg vervolgens om de gebruikelijke manier content toe in de panelen in de editor.

Voorbeelden van het gebruik van HTML editor

Accordion

Carousel

Flipcards

Hotspot

Previous Article Korte video: Hoe plaats ik content?
Next Article Wat kunnen studenten downloaden?