Hoe werkt Remindo met Grades?

In dit artikel wordt alles uitgelegd wat u moet weten over het gebruik van Remindo in uw cursus en over het registreren van cijfers vanuit de Remindo tool naar het Brightspace Gradebook.

Kijk hier voor meer informatie over:

Hoe registreer ik cijfers van Remindo naar Brightspace?

 1. Plaats eerst een Remindo-toets in uw cursusinhoud. 
 2. Wacht tot een student de toets heeft gemaakt of schrijf een collega in als dummy-student voor uw cursus en laat hem/haar de toets doorlopen. Dit zal het aanmaken van een Grade Item activeren. 

Belangrijk! Als u ervoor heeft gekozen om op een student te wachten om het aanmaken van een grade item te activeren, kan het wenselijk zijn de instellingen van het grade item te veranderen voordat u de toets in Remindo beoordeelt.

Hoe verander ik de instellingen van het grade item nadat het cijfer is aangemaakt?

Wilt u het grade item (tijdelijk) verbergen voor uw studenten? Klik op het pijltje naast de naam en selecteer Hide from users

Nadat het grade item is aangemaakt, is het bijbehorende grade item zichtbaar onder Grades > Manage Grade. Zoals u kunt zien, wordt is grade item aangemaakt met de volgende instellingen:

 1. De naam die u heeft ingevoerd toen u de link aanmaakte via Hoe voeg ik Remindo toe aan mijn cursus en in de content? 
  • Als u de naam van het grade item wilt wijzigen, klik dan op het pijltje, waarna u de naam naar wens kunt aanpassen en veranderen. 
 2. Het type grade item is altijd numeriek
  • U kunt het type grade item niet veranderen. 
  • Als u gebruik wil maken van een pass/fail in plaats van een numeriek cijfer, hoeft u alleen het grade scheme van dit specifieke grade item aan te passen. Klik hier voor meer informatie.
 3. Als u op het pijltje klikt, kunt u zien aan welke External Tool Link, in dit geval de Remindo-link, het grade item is gekoppeld. 
  • U kunt de koppeling van grade items aan de External Learning Tools niet wijzigen. 
 4. Standaard wordt een Remindo-link met 100 punten aangemaakt. Remindo en Brightspace communiceren met elkaar op een schaal van 100 punten. 
  • Verander de 100 punten niet. 
  • Maakt u zich geen zorgen! Als u een 7.5 in Remindo invoert, zal Brightspace 75 punten registreren voor deze student en zal het grade scheme uw 100-puntenschaal omzetten naar een 10-puntenschaal. Klik hier voor meer informatie.
 5. Standaard telt een Remindo-link niet mee voor de berekening van het eindcijfer. Daarom is de weightingesteld op '0'. 
  • Als u WEL wilt dat dit cijfer meetelt voor het eindcijfer, klik dan op het pijltje, waarna u het gewicht naar wens kunt aanpassen. 

Hoe moet ik herkansingen in Remindo instellen?

We raden u aan om twee aparte Remindo-links aan te maken, waardoor u twee aparte grade items in het Brightspace Gradebook krijgt. Hierdoor blijven beide cijfers gescheiden. 

Als u zou willen dat het cijfer voor de herkansing de eerste poging overschrijft, kunt u de student de toets opnieuw laten maken via dezelfde link. In dit geval wordt alleen het meest recente cijfer behouden.  

Houd er rekening mee dat u mogelijk specifieke instellingen moet aanpassen in Remindo om dit te bereiken. Neem contact op met het ICTO team van uw faculteit als u meer informatie wilt over de functionaliteiten binnen Remindo. 

Remindo & Grades FAQ

Hoe verwijder ik een grade item dat is gekoppeld aan een toets in Remindo?

U moet eerst de Remindo-link volledig verwijderen voordat u het grade item kunt verwijderen. Helaas is er momenteel geen andere mogelijkheid om het grade item te verwijderen. 

Kijk hier voor een stapsgewijze handleiding over het verwijderen van een External Tool Link uit uw cursus, zoals Remindo.

Kan ik Remindo gebruiken zonder een cijfer te registreren in het Gradebook?

Helaas kan dit niet. 

Hoewel dit wel mogelijk is met andere tools, zoals Pitch2Peer, werkt de integratie tussen Remindo en Brightspace iets anders. Remindo maakt  automatisch altijd een grade item per link aan. 

Tip! Hoewel Remindo automatisch een grade item aanmaakt, kunt u de cijfers verbergen voor uw studenten. Op die manier kunt alleen u als docent de cijfers zien. 

Welk cijfer wordt geregistreerd in het Gradebook?

Remindo stuurt altijd het meest recente cijfer naar Brightspace. Dit betekent dat wanneer u  een student in Remindo een 7 geeft, maar achteraf het cijfer van diezelfde toets wijzigt, het cijfer in Brightspace wordt overschreven met het meest recente cijfer, bijv. een 8.