Support site - BrightspaceDocenten - Nederlands AssignmentsExporteren en Importeren van Rubrics/Quickmarks in Turnitin

Exporteren en Importeren van Rubrics/Quickmarks in Turnitin

Voorwoord

Door de migratie naar ons nieuwe learning management system Brightspace, zullen de meeste docenten een nieuw Turnitin account* krijgen. De reden hiervoor is dat Turnitin gebruikers registreert aan de hand van het e-mail adres dat gebruikt wordt in het LMS. In Blackboard werd voor het gros van het onderwijspersoneel het uMail e-mail adres gebruikt, maar in Brightspace het faculteitse-mail adres. Omdat er geen makkelijke manier is om deze 2 accounts samen te voegen of de eigen rubrics/QuickMarks over te zetten, zullen deze handmatig over gezet moeten worden. In dit artikel zal uitgelegd worden hoe eigen rubrics en QuickMarks over kunnen worden gezet van het oude Blackboard Turnitin account naar het nieuwe Brightspace Turnitin account.

*Dit geldt niet voor docenten die hun faculteitse-mail adres gebruiken in zowel Blackboard en Brightspace. Dit zal naar alle waarschijnlijkheid hetzelfde account blijven.

Rubrics exporteren

Ga in Blackboard naar een van uw courses met daarin een Turnitin opdracht via Course Management > Course Tools > Turnitin Assignments. Selecteer een van de opdrachten uit de lijst en klik op de Libraries tab. Selecteer Rubric/Form Manager, click op de list-knop en selecteer de rubric die geëxporteerd moet worden. Klik nu op het icoontje met de doos en de pijl in de hoek rechtsboven en selecteer “Export…”. De rubric wordt nu gedownload naar uw computer.

Quickmarks exporteren

Ga in Blackboard naar een van uw courses met daarin een Turnitin opdracht via Course Management > Course Tools > Turnitin Assignments. Selecteer een van de opdrachten uit de lijst en klik op de Libraries tab. Selecteer QuickMark Manager, click op de list-knop en selecteer de QuickMark set die geëxporteerd moet worden. Klik nu op het icoontje met de doos en de pijl in de hoek rechtsboven en selecteer “Export…”. De QuickMark set wordt nu gedownload naar uw computer.

In het volgende deel wordt uitgelegd hoe rubrics en Quickmarks worden geimporteerd in uw nieuwe Turnitin account. Hiervoor is het nodig dat er in uw course offering een Brightspace opdracht aanwezig is, waar Turnitin is ingeschakeld en er werk is ingeleverd. Hoe u een Turnitin opdracht aanmaakt in Brightspace vindt u hier terug.

Rubrics importeren

In uw course offering, ga naar Course Tools > Assignments en selecteer hier een opdracht waarbij Turnitin ingeschakeld is en een submission heeft. Ga naar de Submission tab en click op het potlood icoon in de GradeMark kolom. Dit opent Feedback Studio.

In Feedback Studio, klik op het Rubric/Form overzicht, click op de knop met 3 streepjes (linksboven) en selecteer Upload Rubric/Grading Form. Kies “Drag and drop” of  “Or browse” en selecteer het Rubric/Grade Form bestand (dit bestand heeft de .rbc extensie). De rubric is nu beschikbaar in uw Turnitin opdrachten.

QuickMarks importeren

In uw course offering, ga naar Course Tools > Assignments en selecteer hier een opdracht waarbij Turnitin ingeschakeld is en een submission heeft. Ga naar de Submission tab en click op het potlood icoon in de GradeMark kolom. Dit opent Feedback Studio.

In Feedback Studio, klik op het QuickMarks icoon en daarna op het tandwiel (Manage Quickmarks), klik op de knop met 3 streepjes (linksboven) en selecteerd Upload QuickMarks. Kies “Drag and drop” of  “Or browse” en selecteer de QuickMark set (dit bestand heeft de .qms extensie). De QuickMark set is nu beschikbaar in uw Turnitin opdrachten.