Support site - BrightspaceDocenten - Nederlands FAQIk zie 'Migrators' bij mijn cursus in Blackboard. Wie zijn dat en wat kunnen zij?

Ik zie 'Migrators' bij mijn cursus in Blackboard. Wie zijn dat en wat kunnen zij?

Vanwege de aanstaande overgang naar Brightspace per september 2020 zijn er aan veel Blackboardcursussen migratiemedewerkers toegevoegd. Zij zijn als Migrator zichtbaar op de Classlist. Ook bij cursussen die niet gemigreerd worden (omdat de docent ervoor kiest dit zelf te doen) kunnen deze Migrators zijn toegevoegd. Als Migrator kunnen medewerkers de inhoud van een Blackboardcursus zien en migreren. Zij hebben geen toegang tot studentinformatie zoals cijfers en ingeleverd werk. Dit alles conform AVG. 

Voor studenten worden deze migrators mogelijk zichtbaar als 'instructor' op de klassenlijst. Migrators vallen onder de categorie instructor, maar zijn dit niet. 

Alle migrators zijn werknemers bij de Universiteit Leiden en hebben daarmee dezelfde plichten rondom geheimhouding. Daarnaast hebben ze een aanvullende Non-Disclosure Agreement ondertekend.

Wat doen de migrators in mijn cursus?

Als je het centrale team hebt gevraagd om de cursus voor je te migreren, dan zullen de migrators alle inhoud, zoals college presentaties, downloaden van Blackboard en uploaden in de nieuwe Brightspace cursus. Ze zullen de settings van opdrachten, groepen en andere functionaliteiten overnemen naar Brightspace. Ze hebben inzicht in de instellingen  van het Gradebook, niet in de studenten cijfers.