Support site - BrightspaceDocenten - Nederlands GradesHoe synchroniseer ik cijfers tussen Turnitin Grademark en Brightspace Gradebook?

Hoe synchroniseer ik cijfers tussen Turnitin Grademark en Brightspace Gradebook?

Om cijfers van opdrachten vanuit Turn It In (TII) Grademark naar het Brightspace Gradebook te importeren zijn specifieke instellingen nodig. Volg deze stappen als je een cijfer (of feedback) wil geven in TII en deze vervolgens wilt overzetten naar het Gradebook van studenten. Let op: de koppeling tussen TII en Brightspace Gradebook is nog suboptimaal. 

Het gebruik van de cijfer-functionaliteit in TII is optioneel. Het is ook mogelijk TII alleen voor de Originality Check  te gebruiken. Dit wordt uitgelegd in het artikel Hoe gebruik ik Turnitin voor opdrachten?

Deze optie kan worden gebruikt om zowel feedback als het cijfer pas op een bepaalde dag vrij te geven aan studenten. Dit moet voorlopig nog handmatig worden gedaan op de dag van uitgifte. 

Instelling Gradebook

Maak het Gradebook aan naar aanleiding van de opbouw van het eindcijfer die aansluit op de cursus. Om de synchronisatie goed te laten werken, raden wij ten sterkste aan om een Leiden Scheme Partial Grade in te stellen voor deelcijfers (Grade items) en een Leiden Scheme Final Grade voor het eindcijfer (Final Grade).

Zie de instellingen hieronder, voor meer uitleg zie: Wat zijn Leiden Schemes?

Instellingen Turnitin assignment

Om de synchronisatie goed te laten verlopen moeten de volgende instellingen in de opdracht (Assignment) worden gekozen:

1. Zet onder “Edit Assignment” en Properties de “Score out of” naar 100. In de Turnitin Feedback Studio kunnen geen decimalen geplaatst worden, maar bijvoorbeeld een 77/100 wordt dan omgerekend naar een 7.7 in de latere synchronisatie.

2. Onder het derde tabblad in de opdracht (Assignment) Turnitin® stel de bovenstaande instellingen in.

Let vooral op de Automatically sync grades as Draft in Brightspace, als deze niet aangevinkt staat, moeten cijfers handmatig per inzending doorgestuurd worden als Draft vanuit Turnitin naar Brightspace.

Wanneer studenten een opdrachten hebben ingeleverd, zullen de bestanden te vinden zijn onder 'Submissions' bij Assignments. 

1. Via Submissions kunnen de cijfers/beoordelingen via TII worden gedaan. 

2. Selecteer onder Turnitin®Grademark® het pen-icoontje (Edit or view Turnitin Grademark information).  Een nieuw tabblad zal verschijnen waarin een beoordeling van de opdracht kan worden gedaan. Let hier op: een beoordeling van 66/100 punten zal worden weergegeven als een 6.6. 

Publiceren van Feedback bij Automatically Sync Grades

Zoals hierboven uitgelegd, raden wij aan om de Grades Transfer in te stellen op Automatically sync Grades as Draft. De onderstaande uitleg gaat over hoe de cijfers direct doorgestuurd kunnen worden naar het Brightspace Gradebook met de instelling op Automatically sync.

Als je terug gaat naar het tabblad Users, zul je zien dat de beoordeling nog staat op Draft Saved. Opgeslagen Feedback als draft is nooit te zien voor studenten.

Het publiceren van de Feedback kan gedaan worden door:

  1. de vakje naast een enkele submission aan te vinken
  2. bovenaan op Publish Feedback te klikken. 

Let op: als je op ''Publish Feedback'' klikt en er een datumrestrictie in het Gradebook stond aangegeven voor het vrijgeven van het cijfer dan zal deze toch kunnen worden ingezien door studenten via de Assignment-tool. Het cijfer staat dan dus voor de student niet onder Grades, maar wel bij de Assignments. Dit kan voor verwarring zorgen, dus let hier goed op!

Publiceren van Feedback bij Manually Sync Grades

Wanneer er toch gekozen is voor Manually Sync Grades, moet er een ander stappenplan gebruikt worden om de cijfers van studenten vanuit Turnitin in het Brightspace Gradebook te krijgen. 

Klik op het kleine pennetje om de inzending na te kijken. Vul in de Feedbackstudio een cijfer in voor de opdracht. Na het nakijken, ga terug naar het Submissions overzicht en klik op het Refresh-symbool.

Hierdoor wordt het cijfer zichtbaar onder de Turnitin® GradeMark®. Druk vervolgens op Evaluate.

Klik vervolgens op Use This Score om deze score te gebruiken als cijfer. Vervolgens kun je rechtsonderin kiezen om dit cijfer direct te publiceren (Publish) of om het nog te bewaren (Save as Draft). Als je wil dat het cijfer voor alle studenten tegelijkertijd beschikbaar wordt, moet eerst elk cijfer opgeslagen worden met "Save As Draft".

Vink de Submissions aan en klik op Publish Feedback. Hiermee worden de cijfers doorgezet naar het Brightspace Gradebook.

Let op: als je op ''Publish Feedback'' klikt en er een datumrestrictie in het Gradebook stond aangegeven voor het vrijgeven van het cijfer dan zal deze toch kunnen worden ingezien door studenten via de Assignment-tool. Het cijfer staat dan dus voor de student niet onder Grades, maar wel bij de Assignments. Dit kan voor verwarring zorgen, dus let hier goed op!