Support site - BrightspaceDocenten - Nederlands Van Blackboard naar BrightspaceMerkbare verschillen tussen Blackboard en Brightspace

Merkbare verschillen tussen Blackboard en Brightspace

Een nieuw Learning Management System zal wat gewenning nodig hebben. Wat zijn nu merkbare verschillen met het vorige LMS?

1. Docenten kunnen geen studenten inschrijven in de cursussen. Wel kunnen zij collega's met een m-nummer of g-nummer toevoegen aan de cursus. Lees meer in het artikel Hoe worden studenten ingeschreven in de cursus? en Hoe voeg ik gebruikers toe aan mijn cursus?

2. Nieuw in Brightspace is het gebruik van de Copyright Repository. In opdracht van het UFB wordt extra aandacht besteedt aan het gebruik van Auteursrechtelijk Materiaal in cursussen. Lees hier meer over in het bijbehorende hoofdstuk.

3. Een Grade Book opzetten en Grades importeren werkt anders dan in Blackboard. Er is meer mogelijk in het Brightspace Grade Book, wat kan zorgen voor meer complexiteit. Bij het importeren is het nodig te letten op het correcte format. Uitgebreide informatie over het Grade Book is te vinden in het bijbehorende hoofdstuk.

Mocht je ondersteuning nodig hebben bij het inrichten van je cursus, neem dan contact op met de LMS coordinator van je faculteit, het centrale migratie & support team via brightspacesupport@sea.leidenuniv.nl of rechtstreeks in de helpdesk (opent link naar de Universiteit Leiden helpdesk).