Support site - BrightspaceDocenten - Nederlands GradesHoe kan ik het gewicht van ingevoerde cijfers aanpassen?

Hoe kan ik het gewicht van ingevoerde cijfers aanpassen?

Het kan zijn dat je het gewicht van ingevoerde cijfers wil aanpassen, bijvoorbeeld als je toch wilt dat een bepaalde opdracht meer meeweegt dan een andere opdracht. Dat kan, maar moet wel met enige voorzichtigheid uitgevoerd worden.

Gewicht aanpassen

  • Ga naar Grades in de navbar van de cursus.
  • Bij Manage Grades krijg je een overzicht van je tot nu toe samengestelde Gradebook. In de rechterkolom zie je het gewicht van de Grade Items. 

Het gewicht is gemakkelijk aan te passen door een Grade Item te bewerken (Edit).

  • Klik op het pijltje naast het Grade Item en kies Edit.
  • Vul een nieuwe waarde in onder Weight, bijvoorbeeld van 60% naar 50%.

Zorg er wel voor dat je de overige Grade Items ook aanpast. Het Gradebook moet weer optellen tot 100%, anders is de berekening van het eindcijfer van je studenten verkeerd. Je krijgt een foutmelding in je Gradebook wanneer het gewicht meer of minder dan 100% is.

  • Nadat alle Grade Items naar behoren zijn aangepast, is ook voor studenten meteen het nieuwe eindcijfer zichtbaar (tenzij dat de cijfers nog op Unreleased stonden, dan zijn ze alleen zichtbaar voor de docent).
  • Als je het gewicht van reeds gereleasede cijfers aanpast, krijgen studenten daar een melding van met hun opnieuw berekende cijfer.

Let op: het gewicht aanpassen van Grade Items via de Export/Import-functionaliteit werkt niet. Brightspace verkiest de waardes die zijn ingevuld in het systeem zelf boven de waardes van het geïmporteerde bestand. Aanpassen van gewichten kan dus alleen onder het Manage Grades-tab in Brightspace.