Support site - BrightspaceDocenten - Nederlands FAQWat is een Sandbox en hoe maak ik er gebruik van?

Wat is een Sandbox en hoe maak ik er gebruik van?

Elke docent heeft zijn of haar eigen Sandbox cursus. Dit is een omgeving waar docenten kunnen experimenteren met Brightspace. Alle noodzakelijke functionaliteit zijn beschikbaar via de Sandbox, zonder dat de beslissingen die je neemt invloed hebben op jou of je studenten. De Sandbox is een privé-omgeving: alleen jij en eventuele collega's die je hebt toegevoegd kunnen de inhoud zien.


De Sandbox is een goede manier om Brightspace te leren kennen. Je kunt experimenteren met hoe je je cursusinhoud wilt presenteren, hoe je toetsen aanmaakt en hoe je de interactie met jouw studenten kan verbeteren. Je kunt ook een cursus voorbereiden in de Sandbox en dan exporteren naar een publiekelijke cursus wanneer je tevreden bent.

In eerste instantie heb je als enige gebruiker toegang tot je eigen sandbox. Echter, de docent kan ook andere bestaande gebruikers toevoegen. Doe dit alleen wanneer degene die je wilt toevoegen toestemming daarvoor heeft gegeven. Onthoud wel dat de toegevoegde persoon alles kan zien in de Sandbox als jij diegene dezelfde rol hebt gegeven als jij hebt.