Support site - BrightspaceDocenten - Nederlands GradesHoe voeg ik cijfers toe aan het Gradebook?

Hoe voeg ik cijfers toe aan het Gradebook?

De verschillende manieren om cijfers in te voeren zijn:

Belangrijk: Je moet het Gradebook al hebben ingesteld voordat er cijfers worden ingevoerd. Je kan de instellingen van je Gradebook niet meer aanpassen nadat er al cijfers zijn ingevoerd.

Een nieuwe feature is ingevoerd waarbij de docent de "name column / header row" vast kunnen zetten, zodat de docent door de cijfers kan scrollen zonder de context van de cijfers te verliezen. Deze feature is beschikbaar op Chrome, Firefox & Safari web browsers. De vastgezette "name column / header row" is niet beschikbaar op kleine schermen zoals op een mobiele telefoon. 

Voeg cijfers direct toe

 • Klik op Grades in de navbar van de cursus.
 • Klik op Enter Grades.

Kies tussen Spreadsheet view en Standard view en voer cijfers in door de cijfers voor elk grade item per student in te vullen.

In Spreadsheet view is het invoeren van cijfers vergelijkbaar met een spreadsheet. Er zijn lege cellen waar je de cijfers in kan vullen. Je kan dit doen voor meerdere cijfers, voor meerdere studenten, voor meerdere columns, in één keer. 

In Standard view is het mogelijk om te klikken op de naam van een student, en vervolgens cijfers in te vullen in alle kolommen van het gradebook. Je kan ook comments toevoegen. Deze opmerkingen worden aan de student getoond als feedback, maar er is ook de optie om private comments toe te voegen die alleen zichtbaar zijn voor mensen met toestemming om cijfers in te voeren.

 • Sla de cijfers op door op Save te klikken. 

Als je op Back klikt, of op enige andere link in de site, kan je alle wijzigingen verliezen die je zojuist hebt gemaakt. Dus klik regelmatig op de Save knop wanneer je in dit scherm werkt. 

Grade all

Klik op het pijltje naast het grade item om het menu uit te klappen, waar de optie Grade All verschijnt. Deze optie wordt gebruikt om alle studenten in een keer voor één grade item te beoordelen. 

Preview van de studentenweergave

Klik op Preview om te kunnen zien hoe het overzicht er uit komt te zien voor de student.

 • Klik op Save and Close om af te sluiten.

Gebruik formules

 • Klik op Grades in de navbar van de cursus.
 • Klik op Settings.
 • Ga naar het Calculations Options tab en selecteer Formula onder de titel Grading System.
 • Klik op Save, klik OK, klik OK.
 • Wanneer de wijzigingen zijn opgeslagen, klik dan op Close.

Kies uit een van deze opties: 

 • Klap het dropdown menu van Final Calculated Grade uit en klik op Edit Grade Item.
 • Maak een nieuw Calculated Grade aan door te klikken op New en dan Item, en kies Formula.


 • Onder Grading klik op Edit Using the Formula Editor om Points Received te definiëren.
 • Type de formule in het daarvoor bestemde vak en klik op Insert

Wanneer de docent groepsopdrachten beoordeelt, zorg ervoor dat het cijfer wordt ingevoerd in de inzendingenfolder (Evaluate Submission), in plaats van in de Gradebook. Cijfers in het Gradebook worden alleen toegekend aan een enkele student. Om een cijfer in te voeren voor alle groepsleden, voer het cijfer in via de inzendingenfolder. Het cijfer wordt dan teogekend aan alle leden van die groep, en wordt zo dus zichtbaar in het Gradebook van elke student in de groep.