Support site - BrightspaceDocenten - Nederlands ContentHoe voeg ik nieuwe inhoud toe aan mijn cursus?

Hoe voeg ik nieuwe inhoud toe aan mijn cursus?

Het is mogelijk om nieuwe cursusmaterialen (zoals documenten) toe te voegen aan de cursus onder Content. Het desbetreffende cursusmateriaal kan toegevoegd worden aan een (sub)module en elk nieuw document wordt een topic in deze (sub)module. 

  • Ga naar Content in the navbar van de cursus. 
  1. Klik op de Week Module (folder) waar je cursusmaterialen aan wilt toevoegen.
  2. Klik op de Submodule (folder) waar je cursusmaterialen aan wilt toevoegen.
  3. Klik op Add in de rechterbovenhoek. 
  • Op de volgende pagina kan je gemakkelijk bestanden slepen, of browsen voor een bestand dat je toe wilt voegen aan de topic.
  • Klik op Browse als je een bestand wilt toevoegen van de computer.
  • Na het uploaden wordt het document beschikbaar als een Item onder de module waar je in aan het werken was, met als aanduiding een document-icoon. Het bestand is standaard op Hidden gezet.
  • In de rechterbovenhoek kan je klikken op de drie punten om het item te bewerken. Het is niet mogelijk om de tekst in het document zelf te bewerken. Om dit wel te kunnen doen, raden wij aan een HTLM document toe te voegen, wat hieronder wordt uitgelegd.


Er is ook de mogelijkheid om andere soorten bestanden toe te voegen, zoals:

New Lesson / Folder

Hier kan je een Lesson en/of Folder (submodule) toevoegen onder je huidige module. 

Geef de folder een titel en voeg een beschrijving toe. De toolbar geeft meerdere opties om de tekst te formatteren en afbeeldingen toe te voegen.

Zorg ervoor dat je bestanden niet sleept naar de New Lesson / Folder of HTML document. De bestanden die zo worden versleept worden als tijdelijke bestanden opgeslagen op Brightspace en zullen na een bepaalde periode verwijderd worden. Versleep alleen documenten als daadwerkelijk het scherm drag/drop zichtbaar is. Documenten toevoegen kan ook via de menubalk 'insert picture' of 'insert stuff'. Via deze weg worden de documenten onder course files opgeslagen. 

Zeer grote afbeeldingen worden incorrect toegevoegd aan zowel Lessons als HTML documents. Het is mogelijk dat deze worden gekanteld van landscape mode naar portrait mode. Om ze correct te plaatsen, verklein de afbeelding eerst in, bijvoorbeeld, Paint, sla de afbeelding op en voeg dan opnieuw toe aan de Lesson of het HTML document. 

HTML Document

Materialen die direct toegevoegd kunnen worden in Brightspace zijn HTML Documents. Hier kan je tekst, bestanden en afbeeldingen invoegen. De docent kan met een leeg Document beginnen, of kiezen voor een Template. Zie het artikel over Templates  voor meer informatie. 

Powerpoint presentaties worden automatisch weergegeven als PDF bestand. Eventuele animaties zijn dan niet zichtbaar. Om dit wel te behouden, is het advies een powerpoint presentatie als download link toe te voegen. Zie dit artikel voor meer informatie. 

Bekend issue in Firefox: Wanneer een powerpoint presentatie wordt weergegeven als PDF, is het voor studenten niet mogelijk om dit bestand te downloaden of printen. Via Chrome (of andere browsers) kan dit wel. 

Voeg een link toe naar externe websites of interne paginas. Kies uit Embed on the page of Open in a new tab. De WebLink is standaard op Hidden gezet. Klik op de sidebar om de WebLink Visible te maken.

Assignment

Voeg Assignments toe die zijn gemaakt via de Course Tools, of maak een nieuwe Assignment. Zie het artikel Hoe maak ik een Assignment aan? voor meer informatie.

Discussion

Voeg Discussies toe die zijn gemaakt via de Course Tools, of maak een New Discussion Forum. Zie het artikel Hoe gebruik ik discussies voor meer informatie. 

Quiz

Voeg Quizzes toe die zijn gemaakt via de Course Tools, of maak een New Quiz. Zie het artikel Hoe gebruik ik Quizzes voor meer informatie. 

External Tool Activity

Voeg External Tool Activities toe via de functie om materiaal toe te voegen. Je kan verschillende externe learning tools toevoegen, zoals Pitch2Peer en andere LTI's met deze functie.

SCORM/xAPI Object

Voeg toe of upload de SCORM/xAPI objecten hier. De Bulk Upload-knop is bedoeld om maximaal 50 SCORM- of xAPI-bestanden in één keer te uploaden. Lees meer over het gebruik van deze functionaliteit in het artikel onder deze link.

LOR

Met de LOR-functionaliteit kunnen auteursrechtelijke materialen toegevoegd worden. Deze materialen kunnen gesorteerd worden op uitgever of cursus. Als er per uitgever wordt gezocht, worden de resultaten op alfabetische volgorde gepresenteerd. Als er per cursus wordt gezocht, worden de resultaten per faculteit gesorteerd. De LOR-functionaliteit is vooral nuttig voor het beschikbaar maken van materialen met  copyright. Zie het hoofdstuk over Auteursrechtelijk Beschermd Materiaal voor meer informatie. 

Virtual Classroom

De eerste keer dat een docent gebruik maakt van de Virtual Classroom functionaliteit, verschijnt er een disclaimer die om toestemming vraagt voor het gebruik van de toepassing. 

Voor meer informatie over deze functionaliteit, zie het artikel Virtual Classroom

PeerMark

De third party function PeerMark is beschikbaar door te klikken op de knop in het Content scherm. Hier kan de docent toestaan dat studenten de functionaliteit gebruiken om elkaars opdrachten na te kijken en feedback op te geven. Je kan start- en eind-data voor de studenten toevoegen. Door te klikken op Optional Settings worden er extra instellingen beschikbaar omtrent de inzending,  het vergelijken van materiaal en het similariteitsrapport. 

Voor meer informatie over deze functionaliteit, zie het artikel PeerMark / Peer Review

More Activities

Door te klikken op More Activities krijg je toegang tot alle interne en third party functionaliteiten die hierboven zijn uitgelegd, aangevuld met meer opties.