Instructor Support for Educational Systems

Kaltura FAQ

Updated on

Hoe krijg ik toegang tot de Kaltura Live Room?

Volg de stappen in deze handleiding om toegang te krijgen tot de Kaltura Live Room. Het kan zijn dat je nog geen toegang hebt. Neem contact op met de ISSC Helpdesk om een account aan te vragen.

Ik kan geen studenten vinden om toe te voegen aan de Live Room. Waar zijn ze?

Alleen studenten die eerder zijn ingelogd via https://video.leidenuniv.nl/ kunnen toegevoegd worden. Als alternatief kun je de Live Room link delen. Hierdoor kunnen de studenten zelf in de Live Room komen. Voor meer informatie over studenten toevoegen aan de Live Room klik hier

Kan ik externe mensen/gasten toegang geven tot de Kaltura Live Room?

Het is mogelijk om externen uit te nodigen voor je Live Room, door ze een “direct invite link” te sturen. Dit staat in de Live Room onder “invite”. Het wordt aangeraden om de Live Room met een wachtwoord te beschermen. Hiermee controleer je wie toegang heeft tot de Live Room.

Hoe krijg ik de rechten om een Live Room te moderaten of managen?

De beheerder kan je de rechten voor manager of moderator toekennen door de stappen in de handleiding te volgen.

Kan ik een Kaltura Live Room sessie opnemen?

Volg deze handleiding om een sessie op te nemen. Het is belangrijk dat studenten hun rechten kennen voordat de sessie begint. Studenten mogen, bijvoorbeeld, hun camera's uitzetten. 

Studenten met een slechte internetverbinding hebben problemen met het volgen van Live Rooms. Wat kan ik doen?

 1. Vraag studenten om hun webcam uit te zetten. Dit helpt met het beheren van de bandbreedte.
 2. Vraag studenten hun hotspot te gebruiken in plaats van de wifi. 
 3. Neem de Live Room sessie op en deel deze later op BrightSpace.

Sommige studenten worden na ongeveer een uur uit de Kaltura Live Room gezet. Wat is de oorzaak hiervan?

Het is mogelijk dat hun computers op slaapstand staan. Dit gebeurt wanneer de muis voor lange tijd niet beweegt. Laat studenten hun voorkeuren wijzigen of de slaapmodus volledig uitschakelen in de computerinstellingen.

Wat moet ik doen als niemand iets kan zien of horen in Kaltura Live Room?

Zorg ervoor dat iedereen op "live" staat, inclusief de docent. Wanneer de Live Room als Webinar is aangemaakt, staat niet iedereen automatisch op live. Dit geldt ook voor de docent(en)! In dit geval is een groen scherm zichtbaar. Daarnaast werken zowel de microfoons als webcams niet, zelfs na activatie. Los dit op door te klikken op de "live" knop in het deelnemers (participants) scherm om alles te activeren.

Is het mogelijk om een Live Room meerdere keren te gebruiken of om meerdere Live Rooms op hetzelfde moment te gebruiken voor parallelle sessies?

Het is mogelijk om een Live Room meerdere keren te gebruiken. Een Live Room kan niet gebruikt worden voor verschillende groepen tegelijkertijd. Breakout rooms zijn een goed alternatief voor parallelle sessies. Lees hier hoe breakout rooms werken. 

Welke browsers worden ondersteund door Kaltura Live Room?

Kaltura Live Room werkt in Edge, Chrome, en Firefox. 

Wat zijn de systeemvereisten voor Kaltura Live Room?

De minimale hardware vereisten voor Kaltura Live Room zijn:

 • Windows 7 of hoger (10 wordt aangeraden)
 • Browser (up to date): Chrome, FireFox, Edge (Chrome wordt aangeraden)
 • Pentium 4 of een modernere SSE2 processor
 • 1Gb aan RAM 

Voor een compleet overzicht aan minimale vereisten met betrekking tot internet, tablets, of mobiele telefoons kun je deze pagina raadplegen.

Algemene Kaltura Live Room problemen zonder duidelijke aanleiding? Probeer dit.

 1. Als je problemen met Kaltura ondervindt, ga dan eerst naar kalturavirtualstatus.kaltura.com om na te gaan of het probleem bij Kaltura ligt.
 2. Vraag deelnemers altijd om Firefox (of Google Chrome) te gebruiken als browser wanneer ze Kaltura gebruiken. Ze kunnen de technische vereisten vinden via Kaltura Test pagina.
 3. Raadpleeg de troubleshooting pagina van de bibliotheek van de Universiteit Leiden.
 4. Zorg ervoor dat je een stabiele internetverbinding hebt door deze tips voor internet connectiviteit door te nemen.

Ik krijg een LTI foutmelding in Kaltura Live Room. Wat is de oorzaak?

Wanneer je deze foutmelding krijgt, heb je waarschijnlijk een speciaal karakter in je kanaal (channel) titel staan. Zorg ervoor dat je speciale karakters verwijdert. Hieronder valt ook het ampersand, ofwel ‘en’ (&) teken.

Ik krijg een #23000 foutmelding, een OAuth foutmelding, of een LTI Error Occurred foutmelding wanneer ik een Live Room probeer te lanceren voor een kanaal.

Soms zijn Live Rooms niet goed gelinkt aan de kanalen. Wij werken momenteel met Kaltura aan dit probleem. De beste oplossing is om een nieuw kanaal aan te maken met de juiste instellingen om de Live Room toe te staan. Je kan vervolgens het oude kanaal vervolgens verwijderen

Ik zie de knop "Enable Newrow Live Room" niet. Hoe kan ik dit oplossen?

Als je de "Enable Newrow Live Room" knop niet ziet, komt dit waarschijnlijk doordat je niet de rechten hebt om een nieuwe Live Room aan te maken. Zorg ervoor de je minstens één keer bent ingelogd op het video portaal of vraag een account aan bij de ISSC Helpdesk.

Zijn er PowerPoint templates beschikbaar voor Kaltura Live Room?

Je kunt dit PowerPoint bestand downloaden om je studenten bij aanvang van de sessie te informeren over de gedragsregels (online etiquette) en de functionaliteiten van de Kaltura Live Room. 

Previous Article Hoe beheer ik mijn Live Room?
Next Article Woordenlijst Videoportal