Instructor Support for Educational Systems

Hoe beveilig ik mijn Live Room?

Updated Aug 05, 2021

In dit artikel wordt uitgelegd hoe de Live Room beveiligd kan worden en hoe er kan worden omgegaan met ongewenste participanten.

De volgende onderdelen worden behandeld, klik op een link om direct naar het desbetreffende onderdeel te gaan: 

Hoe stel ik een wachtwoord in?

Er kan er een wachtwoord worden ingesteld op de Live Room, waardoor gastparticipanten een wachtwoord moeten invoeren als zij toegang willen verkrijgen tot de Live Room.

Het wachtwoord van de Live Room is alleen nodig als je de Live Room binnenkomt via de directe uitnodigingslink. Een gebruiker met een ULCN-account die de 'Join Live Room' knop gebruikt, kan de Live Room binnenkomen zonder een wachtwoord.

Volg hiervoor de volgende stappen:

  • Klik op het tandwiel-icoon in de bovenste menubalk van de Live Room.
  • Ga naar het tabblad Access & Security.
  • Selecteer Require a password.
  • Voer een wachtwoord in.
  • Klik op Save.

Hoe krijg ik toegang zonder ULCN-account?

Personen die niet zijn toegevoegd aan de Classlist in Brightspace of gebruikerslijst (videoportal) hebben geen toegang tot de Live Room. Wanneer je personen zonder ULCN-account toegang wilt geven tot de Live Room kun je een gast (GMS)-account aanvragen. Neem hiervoor contact op met de GMS contactpersoon in onderstaande link:

Vraag een gast (GMS) account aan.

Een andere optie is om een wachtwoord voor de Live Room aan te maken en dit alleen met de personen zonder ULCN account te delen.

Hoe gebruik ik de wachtruimte?

Er kan een wachtruimte worden ingesteld voor de Live Room.

Wanneer het sloticoontje open staat, is de Live Room voor iedereen toegankelijk. Klik op het icoontje om de deur te sluiten en binnenkomende gebruikers in de wachtruimte te plaatsen:

Als het sloticoontje gesloten is dan is de kamer vergrendeld. Door op het sloticoon te klikken wordt de deur ontgrendeld.

Hoe verwijder ik een deelnemer uit mijn Live Room?

Als je een deelnemer wilt verwijderen uit de Live Room, kan dit op de volgende manier:

  • Klik op het naar beneden wijzende pijltje naast de naam in de Participants list.
  • Scroll naar beneden naar de knop Remove from room en klik erop.
Previous Article Hoe host ik een Live Room?
Next Article Hoe gebruik ik de Tools in mijn Live Room?